"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Harvest

32,80EUR

  • Model: TMG-HARV01
  • Gefabriceerd door: Tasty Minstrel Games


Auteur(s): Trey Chambers
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 30 - 75 min
Taal: EN

Beschrijving: Harvest is letterlijk een klein spel met heel veel inhoud, zowel qua spelmateriaal als om te spelen. Bovendien zijn er maar weinig regels om uit te leggen.
Bij de start van het spel kiest iedere speler ene karakter (wat je een speciale eigenschap geeft) en krijgt hij een boerderij en 2 boeren.
Een ronde bestaat uit 4 fasen: in de eerste fase worden er evenveel actiekaarten opengedraaid als er spelers zijn en er zijn sowieso ook de vaste actievelden van de stad die ter beschikking staan. Vervolgens wordt het initiatief bepaald. Als je aan de beurt bent, kies je een initatiefkaart. het laagste nummer zal eerst aan de beurt komen, maar minder grondstoffen krijgen.
Vervolgens gaat iedereen om en om - volgens initiatief - zijn boeren inzetten op de mogelijke actievelden. mogelijke acties zijn: je boerderij uitbreiden, een veld ploegen, een gebouw bouwen, een zaadje planten, planten laten groeien (via water), en oogsten. De laatste fase tenslotte is het klaarzetten voor de volgende ronde.
Zo worden er 5 ronden gespeeld. Daarna worden de punten geteld door alle sterren die je hebt (op geoogste goederen, gebouwen,...) op te tellen. Wie de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De karakters bevatten een beetje Engelse tekst, licht taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op woensdag 07 februari, 2018.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.