"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


CIV: Carta Impera Victoria

16,60EUR

  • Model: LUD-CIV01
  • Gefabriceerd door: Ludonaute


Auteur(s): Rémi Amy
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 20 - 40 min

Beschrijving: CIV is, hoe kan het ook anders een civilisatiespel in kaartvorm, dus snel en compact. Rondes zijn heel snel. Na een initiële draft, bestaat uw beurt uit 1 kaart in uw tableau leggen, vervolgens kaarten activeren (permanent of door een kaart af te leggen) en dan bij te trekken tot uw handlimiet.
Er zijn 6 soorten kaarten: militair, wetenschap, Utopia, economie, religie en cultuur. Elk werkt op zijn eigen manier. Van zodra u een aantal kaarten van eenzelfde soort hebt (het aantal is afhankelijk van het aantal spelers), krijgt u een permanent effect (zo laat bvb. economie toe dat u nog een tweede kaart aan uw tableau toevoegt, zal religie uw handlimiet verhogen, Utopia u toelaten een kaart uit de aflegstapel te zoeken,...). Maar u kan er ook voor kiezen om een kaart definitief af te leggen en zo een eenmalig effect te verkrijgen (5 kaarten bijtrekken, iedereen moet een kaart afleggen van een bepaalde soort,...).
Het spel eindigt als iemand ofwel een bepaald aantal kaarten van eenzelfde soort heeft of als niemand daar in slaagt, dan wint die speler die in de meeste soorten de meerderheid heeft.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Alle kaarten zijn 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 20 maart, 2018.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.