"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


The Legend of the Cherry Tree that Blossoms Every Ten Years (EN)

17,90EUR

  • Model: IEL-CHE01


Auteur(s): Hinata Origuchi
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 20 min

Beschrijving: The Legend of the Cherry Tree that Blossoms Every Ten Years is een press-your-luck - familiespel. Iedere speler heeft een scherm waar het scoreverloop opstaat. Voorts is er ern zak met bloemen in.
Als je aan de beurt bent, dan mag je tot 3 maal trekken uit de zak, waarbij je telkens minstens 1 bloem moet trekken, maar je mag tot maximaal 8 gaan. Als je beslist om te stoppen heb je 2 mogelijkheden: je bent geslaagd of je faalt. Je faalt als je ofwel 3 bloemen van eenzelfde kleur hebt ofwel 5 verschillende kleuren.
Slaag je, dan mag je alle bloemen van 1 kleur achter je scherm leggen. De rest maj je voor je scherm plaatsen. Faal je, dan moet je 2 bloemen van een verschillende kleur voor je scherm plaatsen en gaat de rest terug in de zak.
Voorts zijn er ook nog kaarten die aangeven dat als je een bepaalde combinatie van bloemen hebt getrokken (bvb. 2 paar) je een bepaalde speciale actie mag doen, kwestie van het lot tarten nog wat aantrekkelijker te maken.
Het spel eindigt als de zak met bloemen leeg is. Dan worden de schermen omhoog gedaan en worden de punten geteld. De bloemen achter je scherm brengen potentieel het meeste op (dat is ook moeilijker te realiseren natuurlijk) en daar worden de meerderheden gescoord). De bloemen voor je scherm brengen ook punten op, maar dit kunnen evengoed minpunten zijn als je er te weinig van hebt. Wie daarna de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 16 april, 2018.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.