"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Penny Papers Adventures: Skull Island

12,50EUR

  • Model: SIT-PPA01
  • Gefabriceerd door: Sit Down!


Auteur(s): Henri Kermarrec
Aantal spelers: 1 - 99
Speelduur: 20 min

Beschrijving: De Penny Papers Adventures is een serie van roll-and-write - spellen. Het basisprincipe van elk van deze is hetzelfde: je krijgt drie unieke dobbelstenen die elk de waarden 1 - 5 hebben en een speciaal symbool. Iedere speler krijgt een papier met een bepaalde lay-out en waar hij/zij kan op noteren. De dobbelstenen worden gerold en behalve als het rode speciale symbool wordt gerold, mag iedereen 1, 2 of alle dobbelstenen gebruiken, waarbij je alle flexibiliteit hebt en bijvoorbeeld ook dobbelstenen mag hebben om een hogere waarde te hebben. Je eerste cijfer zet je ergens aan de rand, elk volgend orthogonaal of diagonaal grenzend aan een reeds geplaatst iets.
Eén van de speciale symbolen die in elk van de Penny Papers Adventures zit, is Penny en zij laat je toe om een zelf gekozen nummer van 1 - 15 te zetten in een vak
In Skull Island wil je schatten ontdekken. Dit doe je door een kruis te vormen met eenzelfde getal (er mag gerust afstand of andere getallen hiertussen staan) en de waarde waarmee je dit kruis vormt, bepaalt ook hoeveel punten je scoort. Het speciale symbool het schip helpt hier bij omdat dat als het ware een getal naar keuze is, maar je mag maximaal 2 schepen gebrukken per schat (1 horizontaal en 1 verticaal).
Het speciale rode symbool is een schedel. Dit geeft minpunten, evenveel als de waarde van het getal dat je gebruikt om een kruis te maken. Je kan schedels echter neutraliseren met een 9 en dan worden de minpunten zelfs omgezet in pluspunten.
Het spel is gedaan als iemand zijn blaadje vol heeft. Dan worden de plus- met de minpunten verrekend en wie het hoogste totaal heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in verschillende talen waaronder het Nederlands. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 02 juni, 2018.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.