"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Penny Papers Adventures: The Temple of Apikhabou

12,50EUR

  • Model: SIT-PPA02
  • Gefabriceerd door: Sit Down!


Auteur(s): Henri Kermarrec
Aantal spelers: 1 - 99
Speelduur: 20 min

Beschrijving: De Penny Papers Adventures is een serie van roll-and-write - spellen. Het basisprincipe van elk van deze is hetzelfde: je krijgt drie unieke dobbelstenen die elk de waarden 1 - 5 hebben en een speciaal symbool. Iedere speler krijgt een papier met een bepaalde lay-out en waar hij/zij kan op noteren. De dobbelstenen worden gerold en behalve als het rode speciale symbool wordt gerold, mag iedereen 1, 2 of alle dobbelstenen gebruiken, waarbij je alle flexibiliteit hebt en bijvoorbeeld ook dobbelstenen mag hebben om een hogere waarde te hebben. Je eerste cijfer zet je ergens aan de rand, elk volgend orthogonaal of diagonaal grenzend aan een reeds geplaatst iets.
Eén van de speciale symbolen die in elk van de Penny Papers Adventures zit, is Penny en zij laat je toe om een zelf gekozen nummer van 1 - 15 te zetten in een vak
In The Temple of Apikhabou wil je ofwel een oplopende sequentie van verschillende getallen of wel series van 3 van eenzelfde getal. Als de groene sleutel gerold wordt, dan mag je ook een getal plaatsen in een geheime kamer (wat anders niet mag). Als de rode mummie gerold wordt, dan gefet deze standaard 2 minpunten. Dit kan je echter afblokken door er een 9 naast te plaatsen en dan krijg je +2 in plaats van -2.
Het spel is gedaan als iemand zijn blaadje vol heeft. Dan worden de plus- met de minpunten verrekend en wie het hoogste totaal heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in verschillende talen waaronder het Nederlands. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 02 juni, 2018.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.