"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Penny Papers Adventures: The Valley of Wiraqocha

12,50EUR

  • Model: SIT-PPA03
  • Gefabriceerd door: Sit Down!


Auteur(s): Henri Kermarrec
Aantal spelers: 1 - 99
Speelduur: 20 min

Beschrijving: De Penny Papers Adventures is een serie van roll-and-write - spellen. Het basisprincipe van elk van deze is hetzelfde: je krijgt drie unieke dobbelstenen die elk de waarden 1 - 5 hebben en een speciaal symbool. Iedere speler krijgt een papier met een bepaalde lay-out en waar hij/zij kan op noteren. De dobbelstenen worden gerold en behalve als het rode speciale symbool wordt gerold, mag iedereen 1, 2 of alle dobbelstenen gebruiken, waarbij je alle flexibiliteit hebt en bijvoorbeeld ook dobbelstenen mag hebben om een hogere waarde te hebben. Je eerste cijfer zet je ergens aan de rand, elk volgend orthogonaal of diagonaal grenzend aan een reeds geplaatst iets.
Eén van de speciale symbolen die in elk van de Penny Papers Adventures zit, is Penny en zij laat je toe om een zelf gekozen nummer van 1 - 15 te zetten in een vak
In The The valley of Wiraqocha kan je verschillende gebouwen oprichten. Een groep van 5 verschillende getallen kan een jungle worden (en is 5 punten waard), een groep van 4 dezelfde getallen is een stad (en 6 punten waard) en een groep van 3 getallen die elk hoger zijn dan 6 is een gebergte (en 7 punten waard). Kan je echter een groep van 4 getallen vormen die elk 10 of meer zijn én de vorm van een piramide vormen, dan krijg hiervoor 15 punten.
Het speciale groene symbool laat je toe om bonuspunten te verdienen voor een bepaalde stryctuur (als deze er aan grenst). De rode slang echter geeft minpunten, evenveel als het hoogste getal dat er aan grenst. Je kan echter een slang neutraliseren door een 9 op te offeren en in de plaats daarvan doorkruis je dan de slang.
Het spel is gedaan als iemand zijn blaadje vol heeft. Dan worden de plus- met de minpunten verrekend en wie het hoogste totaal heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in verschillende talen waaronder het Nederlands. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 02 juni, 2018.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.