"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Decrypto

17,10EUR

  • Model: SCM-DEC01
  • Gefabriceerd door: Le Scorpion Masqué


Auteur(s): Thomas Dagenais-Lespérance
Aantal spelers: 3 - 8
Speelduur: 15 - 45 min

Beschrijving: In Decrypto spelen 2 teams tegen elkaar. Elk team ziet 4 verschillende codewoorden die elk bij een welbepaald cijfer horen. Om beurten gaat elk team een encryptor aanstellen. Hij/zij trekt een code met een digitale code op van 3 cijfers, bvb. 4 - 2 - 1. Het is aan de encryptor om 3 hints te geven, waarbij de eerste hint met codewoord 4 dan moet overeenstemmen, de tweede hint met codewoord 2 en de derde hint met codewoord 1. De hints moeten natuurlijk duidelijk genoeg zijn opdat je teamleden het kunnen raden, maar de clue is om niet te veel info weg te geven, want dan wordt het makkelijk om jouw codewoorden te raden voor het andere team.
Zij mogen immers eerst proberen de code te raden die volgens hen overeenkomt met de hints van de encryptor. Hebben ze het juist, dan krijgen ze een interceptie-token. Hebben ze het mis, dan gebeurt er niets. Dan zegt jouw eigen team wat volgens hen de code is. hebben ze het juist, dan gebeurt er niets, maar hebben ze het fout, dan krijgen jullie een miscommunicatie-token. Daarna is het andere team aan de beurt.
Het spel eindigt als één team 2 interceptie-tokens heeft (en dan winnen ze) of als ene team 2 miscommunicatie-tokens heeft (en dan verliezen ze).

Opmerking: Spelregels in het Engels. De kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op donderdag 26 juli, 2018.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.