"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


7 Wonders

35,70EUR

  • Model: REP-7WO01
  • Gefabriceerd door: Repos Production


Auteur(s): Antoine Bauza
Aantal spelers: 2 - 7
Speelduur: 30 min

Beschrijving: Dit spel was de hype van Essen 2010. Het is dan ook een aangenaam snel spel, dat verrassend goed werkt met alle spelersaantallen (ook met 7!). In 7 Wonders beheert u één van de 7 klassieke wereldwonderen. U gaat gedurende 3 tijdperken zoveel mogelijk punten proberen op te bouwen. Aan het begin van 1 tijdperk krijgt u een stapel kaarten, 1 meer dan er spelers zijn. U bekijkt deze, selecteert er 1 en legt deze op uw wonder. Vervolgens geeft u deze door aan een buurman (links of rechts hangt van het tijdperk af). Daarna draait iedereen zijn kaart om. Hij kan ze op 3 manieren inzetten. Ofwel bouwt hij ze. Daarvoor heb je de nodige grondstoffen nodig. Die heb je ofwel zelf, ofwel koop je die bij je linker- en/of rechterbuurman. Dit laatste is een gegeven dat voor het hele spel geldt, je houdt enkel rekening met je directe buren (vandaar dat het spel ook uitstekend werkt met meerdere spelers). Je kan de kaart ook inzetten om 1 van je 3 bouwvelden aan je Wonder te voltooien. Dit geeft je ofwel punten, ofwel een speciale eigenschap. Ofwel geef je de kaart gewoon af om geld te krijgen. Er zijn verschillende soorten gebouwen. Bruine gebouwen produceren 1 van de 4 grondstoffen, grijze gebouwen 1 van de drie goederen. Gele gebouwen manipuleren de markt. Je kan bvb. goedkoper goederen/grondstoffen kopen bij 1 van je buren of krijgt op 1 of andere manier geld. Blauwe kaarten zijn puntenkaarten. Rode kaarten hebben met het militaire sterkte te maken. Aan het einde van elk tijdperk ga je immers oorlogje voeren met je buren wat je plus- of minpunten kan opleveren. De groene kaarten hebben te maken met uitvindingen. Je wilt enerzijds sets van verschillende uitvindingen (elke set levert 7 punten op), anderzijds wil je ook dezelfde uitvinding, want krijg je kwadratisch punten (1 uitvinding, één punt, 2 geeft vier punten, 3 negen punten, enz.). In tijdperk 3 komen er ook nog paarse kaarten bij. Zeer duur om te bouwen, maar ze kunnen je dan ook erg veel punten opleveren. In elk tijdperk wordt het stapeltje kaarten dus verder doorgegeven tot er maar 1 kaart meer overschiet die wordt afgelegd. Aan het einde van het tijdperk wordt dus een oorlog uitgevochten waarna een volgend tijdperk start. Na 3 tijdperken volgt de puntentelling en de speler met de meeste punten wint.

Opmerking: Spelregels in het Nederlands en Engels. De naam van de kaarten is in het Engels (‘bath’, ‘Olympus’,…), maar alle overige spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 24 oktober, 2010.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.