"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Aquarium

12,60EUR

  • Model: SAN-AQU01
  • Gefabriceerd door: SandTimer


Auteur(s): Tim De Rycke & Sander Vernyns
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 45 min
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Beschrijving: In Aquarium, van het Belgische ontwerpersduo Tim & Sander, probeer je een sterrenaquarium uit te bouwen. Als je aan de beurt bent, kan je ofwel passen, wat je standaard 2 geld oplevert + een extra kaart toevoegen aan het bestaande aanbod, ofwel proberen het huidige aanbod te kopen. Als je het aanbod wil kopen, moet je wel voor alle kaarten gaan. Het aanbod kan maximum 5 kaarten bevatten, als dat het geval is, mag je als speler er voor kiezen om alle kaarten af te ruimen en 1 nieuwe te draaien.
Als je het aanbod wil kopen, dan gaan de andere spelers eerst 2 actiekaarten spelen. Kaarten van fase I gaan het aanbod veranderen. Zo kan er bvb. een vis verwijderd worden, gewisseld worden of een kaart toegevoegd worden (om het zo duurder te maken voor de speler die wil kopen). Daarna wordt de prijs vastgelegd. Je kan o.a. de totaalprijs verdubbelen, maar bvb. ook halveren. Dit laatste wil je doen omdat de koper dan aan jou moet betalen. Als natuurlijk alle andere spelers die halvering tegelijk spelen, dan krijgt ieder maar een heel klein beetje en heb je vooral een gelukkige koper. Je krijgt gespeelde actiekaarten maar terug na een voederfase (zie verder), dus het komt er op aan om ze op het gepaste moment te spelen!
In het deck met kaarten zitten vissen in 4 kleuren in 3 verschillende groottes. Een kleintje is 1 punt waard, een medium 2 en een grote 3. De standaardkost is dezelfde als het aantal punten. Je hebt ook nog een spaarvis, die je een extra muntje oplevert als je past en 1 punt waard is. Daarnaast zijn er ook 3 verschillende soorten planten. Planten zijn heel duur (variërend van 6 tot zelfs 10), kunnen 1 t.e.m. 6 punten opleveren naar gelang hoeveel verschillende types je hebt weten te verzamelen, maar hebben wel het voordeel dat ze een vis voeding geven tijdens een voederfase. In de deck met kaarten zitten immers ook een aantal (afhankelijk van het aantal spelers) voederkaarten. Als er moet gevoederd worden wordt de prijs bepaald (1, 2 of 3) en dat moet je vermenigvuldigen met de standaardkost van de vis. Zoveel geld moet je betalen om je vis in leven te houden, anders sterft hij. Na de laatste voederfase eindigt het spel. Er zijn nog bonuspunten te verdienen voor een serie vissen in dezelfde kleur of van alle groottes. Wie dan de meeste punten heeft, die wint het spel.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 23 oktober, 2011.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.