"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Hanabi

6,60EUR

  • Model: ABA-HAN01
  • Gefabriceerd door: Abacus Spiele


Auteur(s): Antoine Bauza
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 30 min

Beschrijving: Hanabi is een coöperatief kaartspel van Antoine Bauza (maker van o.a. Ghost Stories en 7 Wonders) waarin men 5 vuurwerkspektakels (= 5 verschillende kleuren, waarbij men van 1 naar 5 moet opbouwen) probeert te creëren.
Afhankelijk van het aantal spelers heeft men 4 of 5 kaarten op handen. Alleen ziet u enkel de achterkant van de kaarten en uw medespelers dus de voorkant. Voorts liggen er op tafel 8 blauwe en 3 rode tokens. Als men aan de beurt is, dan kiest men 1 van de 3 mogelijke acties.
Mogelijkheid 1 is informatie geven aan een medespeler. Men geeft hem alle informatie over een bepaalde kleur door bvb. aan te duiden welke kaarten allemaal groen zijn. Ofwel geeft men informatie over de waardes van de kaarten en duidt men bijvoorbeeld aan welke kaarten allemaal de waarde 1 hebben. Als men dit doet, verwijdert men 1 blauw token.
Mogelijkheid 2 is het afleggen van een handkaart en een nieuwe van de stapel trekken (de kaarten met waarde 1 en 2 komen drie keer voor per kleur, die met waarde 3 en 4 twee keer en die met waarde 5 maar één keer). Doet men dit, dan mag men 1 blauw token terugplaatsen.
De 3de mogelijkheid ten slotte is het uitspelen van een kaart. Kan men de kaart correct aanleggen (elke kleur mag maar 1 keer gestart worden en men moet beginnen met 1) dan is alles OK, kan men de kaart echter niet correct afleggen, dan verdwijnt er 1 rood token.
Het spel eindigt als alle 3 de rode tokens wegzijn (en dan is iedereen verloren), als alle 5 de spektakels zijn samengesteld (en dan wint iedereen met de perfecte score), of als de trekstapel met vuurwerkkaarten op is en dan berekent men zijn score op basis van wat men heeft kunnen realiseren.

Opmerking: Spelregels in het Duits + Nederlands bijgevoegd. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 01 oktober, 2012.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.