"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Tzolk'in: The Mayan Calendar (NL)

41,50EUR

  • Model: TGM-TZO01
  • Gefabriceerd door: The Game Master


Auteur(s): Simone Luciani & Daniele Tascini
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 90 min
Taal: NL

Beschrijving: Tzolkin : the Mayan Calendar presenteert een nieuw spelmechanisme namelijk dat van dynamische workerplacement. De spelers vertegenwoordigen verschillende Maya-stammen en plaatsen hun werkers op grote tandwielen die aan elkaar verbonden zijn. Als deze tandwielen gaan draaien, zullen de werkers op verschillende actieplaatsen terecht komen.
In een beurt kan een speler ofwel één of meer werkers plaatsen op de laagst mogelijke plaats van de tandwielen of één of meer werkers terugnemen. Wanneer je een werker plaatst moet je met maïs betalen (maïs is het geld in het spel). Wanneer je een werker terugtrekt, dan voer je de actie uit die gelinkt is aan de positie van de werker. Acties die "later" vallen op het tandwiel zijn zondermeer waardevoller, dus het is aan jou om te beslissen wanneer je een werker terugtrekt. Je kan je beurt echter niet laten passeren, je moet een actie uitvoeren en als al je werkers op de tandwielen staan, dan moet je er één terugnemen.
Er zijn vele wegen naar de overwinning. Bijvoorbeeld door de goden te plezieren door kristallen schedels in diepe grotten te plaatsen of door het bouwen van vele tempels, maar dit zijn slechts twee mogelijkheden. Het spel eindigt na een volledige draai van het grootste tandwiel. Wie dan de meeste punten heeft, die wint.

Uitverkocht

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 15 oktober, 2012.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.