"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Bora Bora

39,80EUR

  • Model: ALE-BOR01
  • Gefabriceerd door: Alea


Auteur(s): Stefan Feld
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 90 min

Beschrijving: In Bora Bora gaat u gedurende 6 rondes, die elk uit 3 fasen bestaan, proberen zoveel mogelijk punten proberen te scoren. En zoals u van Stefan Feld gewoon bent, hebt u daar diverse mogelijkheden toe.
Tijdens fase A van een ronde rolt u uw 3 actiedobbelstenen waarvan u er elk om beurt in spelersvolgorde telkenmale 1 gaat inzetten en de bijhorende actie gaat uitvoeren. De waarde van de dobbelsteen heeft hierbij (soms) belang om de actie te kunnen uitvoeren, maar beperkt de mogelijkheden van de anderen om die actie te gaan uitvoeren. De algemene regel is immers dat de waarde van de dobbelsteen die je op een actietegel legt, steeds kleiner moet zijn dan de waardes van de reeds aanwezige dobbelestenen. Een 6 rollen kan fantastisch zijn omdat je dan meestal alle keuze hebt bij de actie zelf, maar een 1 kan je tegenstanders een lelijke hak zetten omdat dan niemand de facto nog die actie kan kiezen.
De mogelijke acties zijn: Het uitbreiden van je huttenstelsel over Bora Bora (en daarvoor een grondstof of offertegel ontvangen), het nemen van een "vrouw"-tegel (levert je én schelpen op en een speciale bonusactie), het nemen van een "man"-tegel (levert je extra status op en een speciale bonusactie), Handelen (je gaat dobbelsteenpunten omzetten in schelpen, overwinningspunten, godenkaarten,...), een priester in de tempel plaatsen (geeft je een vuurbonus en priesters scoren punten op het einde van de ronde), een gebouw bouwen (daarvoor moet je de nodige grondstoffen naast elkaar liggen hebben; geeft eveneens een vuurbonus) of vissen ( = dobbeslteen omzetten in 2 overwinningspunten).
Tijdens fase B mag iedere speler 1 man- en 1 vrouwtegel activeren (= de speciale bonusactie), waarbij men dezelfde tegels mag linken om een krachtiger bonus te krijgen. In fase C tenslotte wordt de status omgezet in punten, scoort men de priesters, kan men een juwelentegel kopen met schelpen en 1 opdrachttegel vervullen waarna men een nieuwe neemt.
Na 6 ronden worden er nog heel wat bonuspunten vergeven (o.a. voor juwelen, hutten naast vistegels en voor complete series (een hut in alle 12 regio's, 9 vervulde opdrachten,...)). Wie daarna de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels, Frans & Duits. Alle spelcomponenten zijn taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op woensdag 13 februari, 2013.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.