"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Mascarade (NL)

16,60EUR

  • Model: REP-MAS01
  • Gefabriceerd door: Repos Production


Auteur(s): Bruno Faidutti
Aantal spelers: 2- 13
Speelduur: 30 min

Beschrijving: Mascarade is het ideale kaartspel voor als u vaak met grotere groepen speelt en is van Bruno Faidutti, de maker van onder andere Machiavelli. Het doel van het spel is simpel: verzamel als eerste 13 goud.
Bij de start van het spel worden er een aantal karakters willekeurig of in overleg gekozen. Ieder krijgt bij de start van het spel 1 karakter toebedeeld en 6 goud. Als je aan de beurt bent, dan kan je kiezen uit 3 mogelijke acties: je gaat kijken naar de karakterkaart die voor jou ligt, je neemt jouw karakter en dat van een andere speler en gaat in het geheim deze al dan niet met elkaar wisselen (zonder echter naar de karakters zelf te kijken!), waarna je terug een karakterkaart geeft aan de speler van wie je er 1 genomen hebt of je gaat een karakter oproepen.
In dat geval zeg je dan bijvoorbeeld 'ik ben de Rechter', waarna iedere speler na jou kan passen of beweren dat hij/zij het opgeroepen karakter is. Als iedereen past, dan mag je gewoon uitvoeren wat dat karakter doet (in het geval van bvb. de Rechter is dat alle boetegeld die op de rechtbank ligt nemen) zonder dat je karakterkaart wordt opengedraaid. Als 1 of meerdere medespelers beweren jouw karakter te zijn, dan draait iedereen die niet heeft gepast zijn karakterkaart open. Wie dat personage is, die mag de speciale eigenschap uitvoeren, alle andere spelers moeten een boete van 1 goud aan de rechtbank betalen.
Wie zo als eerste slim 13 goud weet te verzamelen, of het meeste goud heeft als een medespeler failliet gaat, die wint het spel.

Opmerking: spelregels in verschillende talen, waaronder het Nederlands. De kaarten zijn taalonafhankelijk.
Uitverkocht

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 24 september, 2013.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.