"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Concordia

41,50EUR

  • Model: PDV-CON01
  • Gefabriceerd door: PD Verlag


Auteur(s): Marc Gerdts
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 90 min

Beschrijving: In Concordia gaat u uw imperium langzaam op het bord uitbouwen en bovendien de gunst van de goden op handen proberen te krijgen (goden zijn immers multiplicators voor een welbepaald soort punten). Elke speler start het spel met 7 personagekaarten. Dit is wat deze kaarten doen:
-Tribuun: neem al je gespeelde kaarten terug op handen, je krijgt bovenop 1 geld voor elke kaart boven de drie kaarten die je speelde. Daarnaast mag je een nieuwe kolonist in het spel brengen in Roma tegen betaling van één graan en één gereedschap.
- Architect: beweeg je kolonisten over het bord, bootjes over waterwegen, mannetjes over landwegen. Nadien mag je in een aangrenzende stad (aan de weg waarop je staat) een huis bouwen tegen de bouwkosten.
- Prefect: produceer goederen door één van de regio's te kiezen waarin er geproduceerd wordt, draai de bonusfiche om en ontvang het afgebeelde goed. De spelers die een huis in de regio hebben, produceren het goed dat afgebeeld staat op hun stad. Of je draait alle bonusfiches terug om en ontvangt het geld dat op de fiches staat afgebeeld.
- Mercator: je krijgt 3 geld en dan mag je nog grondstoffen van twee soorten verkopen aan de markt.
- Diplomaat: kopieer de rol van de bovenste kaart op de aflegstapel van je tegenspelers.
- Senator: je mag tot twee kaarten uit de vitrine kopen, deze kaarten geven je enerzijds meer actiemogelijkheden, anderzijds is er een god aan gekoppeld, dus scoor je er punten voor in een welbepaalde categorie.
- Consul: je mag één kaart uit de vitrine kopen, maar moet enkel de kosten van de kaart zelf betalen, niet de extra's van de plaats waarop de kaart ligt. De kaart komt onmiddellijk op handen.
Zo gauw een speler de laatste kaart uit de vitrine koopt of z'n 15de huisje op het bord bouwt, krijgt hij de Concordiakaart die 7 punten oplevert. De andere spelers krijgen nog één actie en dan gaan we over tot de waardering (men scoort o.a. voor elke 10 geld, huizen, kolonisten,...). Wie de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Duits en Engels. Deze versie bevat 2 sets kaarten: 1 Duitse en 1 Engels. De kaarten bevatten (eenvoudige) tekst, taalafhankelijk.
Uitverkocht

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 03 december, 2013.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.