"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Brugge (NL)

37,30EUR

  • Model: WGG-BRU01
  • Gefabriceerd door: White Goblin Games


Auteur(s): Stefan Feld
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 60 min
Taal: NL


Beschrijving: In Brugge zijn er 165 unieke karakterkaarten, onderverdeeld in 5 kleurgroepen. Bij de start van je beurt begin je met je hand aan te vullen tot 5 waarbij je 1 voor 1 een kaart trekt van 1 van de mogelijke trekstapels en je enkel de kleur ziet. Daarna worden de 5 gekleurde dobbelstenen gegooid. Voor elke 5 of 6 krijg je een bedreigingstoken in de overeenkomstige kleur. Is het je derde token in die welbepaalde kleur, dan onderga je de straf (bvb. 3 paarse is min 3 punten en 3 gele is het verlies van al je geld). Vervolgens maakt men de som van alle 1'en en 2'en. Die som is de prijs die men moet betalen om vooruit te gaan op het Brugse prestigespoor.
Nadat iedereen dat in spelersvolgorde heeft beslist, begint de kern van een ronde, de actiefase. Ieder mag 4 van zijn 5 kaarten om en om spelen. Met kaarten kan je 6 dingen doen: afgeven voor geld (evenveel als de waarde van de dobbelsteen in die kleur), afgeven om een bedreigingsmarker in de corresponderende kleur weg te doen (en 1 punt te scoren), afgeven voor 2 werkers in de kleur van de kaart, een huis bouwen (door een werker af te geven in de kleur van het huis), een stukje kanaal bouwen (kleur matchen met stuk kanaal dat men wil bouwen en overeenkomstige prijs betalen; bereikt men het einde, dan krijgt men een standbeeld = punten) of de kaart als een persoon in een huis huisvesten door zijn prijs te betalen.
Er zijn 4 soorten personen: diegene die een eenmalig effect opleveren, die met een permanent effect (gebeurt de voorwaarde, dan mag je doen wat er beschreven staat), die die per ronde 1 maal kunnen geactiveerd worden (mits het afgeven van een werker in de juiste kleur) en diegene die op het einde van het spel punten opleveren mits aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Het laatste wat je doet is meerderheden nakijken: op het Brugse prestigespoor (= alleen op kop staan), aantal gebouwde kanaalstukken en aantal personen gehuisvest. Heb je een meerderheid in 1 of meerdere categorieën, dan activeer je jouw puntentegel voor die meerderheid (= 4 punten op het einde van het spel).
Het spel is gedaan als 1 van beide trekstapels op is. Dan wordt de ronde uitgespeeld en worden er punten vergeven voor bepaalde personen, meerderheden die men heeft kunnen activeren, standbeelden, 3 punten als men 3 opeenvolgende stukken kanaal heeft en de punten van het Brugse prestigespoor. Wie daarna de meeste punten heeft, die wint het spel.

In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 16 december, 2013.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.