"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Dice Town (NL) - Nieuwe versie

29,10EUR

  • Model: MAT-DIC01
  • Gefabriceerd door: Matagot


Auteur(s): Bruno Cathala & Ludovic Maublanc
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 60 min

Beschrijving: Dice Town is het successpel van Matagot en was lange tijd niet in het Nederlands beschikbaar, maar nu dus weer wel.
Iedere speler heeft in Dicetown 5 pokerstenen om mee te starten. Na elke gooi moet hij 1 dobbelsteen opzijleggen. Mits het betalen van geld kan hij echter meerdere dobbelstenen houden of geen enkele. Nadien wordt ieders worp geëvalueerd. In de goudmijn krijgt de speler met de meeste negens voor elke 9 een goud. De winnaar van de bank (meeste tienen) krijgt al het geld dat zich daar op dat moment bevindt. De speler met de meeste boeren mag een kaart kiezen uit de General Store. Dit kunnen puntenkaarten zijn, maar evengoed actiekaarten om bvb. bepaalde dobbelsteenworpen in jouw voordeel om te buigen. De speler die de baas van de saloon wordt (meeste dames), mag evenveel kaarten stelen van medespelers als er dames zijn. Wie de meeste heren heeft, die wordt de nieuwe sheriff en de sheriff beslist wie wint bij gelijke standen (en is erg omkoopbaar). Tot slot geeft de beste pokercombinatie recht op een eigendomskaart (= punten) en krijgt men per aas in zijn pokercombinatie een extra eigendomskaart. Wie echt pech heeft en niets heeft gekregen in een ronde, mag langsgaan bij Doc Bad Luck om alsnog een voordeel te verwerven. Het spel eindigt als alle goudklompjes of alle eigendomskaarten op zijn. De speler met de meeste punten wint.

Opmerking: Spelregels in het Nederlands en Frans. Er zijn 2 sets kaarten, 1 met Nederlandse en 1 met Franse tekst. Alle andere spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
Uitverkocht

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 24 december, 2013.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.