"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Camel Up (NL)

22,20EUR

  • Model: 999-CAM01
  • Gefabriceerd door: 999 Games


Auteur(s): Steffen Bogen
Aantal spelers: 2 - 8
Speelduur: 30 min
Taal: NL
Leeftijd: vanaf 8 jaar.

Beschrijving: Camel Up is een luchtig biedspel waar u dus kan gokken op de 5 kamelen die een race aan het houden zijn. Centraal op het speelbord hebt u een piramide. Daar zitten 5 dobbelstenen in, die overeenstemmen met de 5 verschillende kleuren van de kamelen.
Als u aan de beurt bent, dan kiest u 1 van de 4 mogelijke acties: het plaatsen van jouw landtegel (doet elke kameel die er op landt 1 plaats voor of achteruit bewegen naar gelang jouw keuze, maar geeft jou sowieso 1 Egyptische pond voor elke kameel die er op landt), gokken op welke kameel de etappe gaat winnen (hoe sneller je dit doet, hoe meer ponden er te verdienen zijn, maar natuurlijk ook hoe groter het risico), gokken op welke kameel de totale race gaat winnen of verliezen of een dobbelsteen uit de piramide halen door een piramidetegel te nemen (levert sowieso 1 pond op). Naar gelang deze dobbelsteen op 1, 2 of 3 valt, gaat de kameel wiens kleur overeenkomt met de kleur van de dobbelsteen evenveel vakken vooruit, maar hij neemt hierbij alle kamelen die op hem staan mee!
Een etappe is gedaan als de 5de dobbelsteen uit de piramide is gehaald en dus elke kameel minstens 1 keer heeft bewogen. Vervolgens krijgt men ponden voor juiste gokken op welke kameel de etappe ging winnen, de kameel die tweedes was en piramidetegels en verliest men ponden voor foute gokken. Daarna gaan de 5 dobbelstenen terug in de piramide en start een nieuwe etappe.
Het spel eindigt als een kameel over de finish gaat. Dan wordt gekeken naar wie goed gegokt heeft op welke kameel de race ging winnen en welke allerlaatste ging eindigen. Hoe sneller men juist gokte, hoe meer ponden, foute gokken resulteren weer in het betalen van ponden. Wie de meeste ponden heeft weten te vergaren, die wint het spel.

In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op woensdag 26 maart, 2014.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.