"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Istanbul (NL)

28,90EUR

  • Model: WGG-IST01
  • Gefabriceerd door: White Goblin Games


Auteur(s): Rüdiger Dorn
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 40 - 60 min
Taal: NL

Beschrijving: Het speelbord van Istanbul bestaat uit 16 tegels die al dan niet willekeurig in een matrix van 4 x 4 worden gelegd. Iedereen start met zijn handelaar en 4 assistenten op de Fontein. Als je aan de beurt bent, dan moet je gaan verplaatsen, 1 of 2 locaties die orthogonaal aan elkaar grenzen ver. Ligt er op die locatie een assistent van jou, dan recupereer je die, zo niet moet je een assistent achterlaten, zo niet dan stopt je beurt onmiddellijk.
Staan er op je eindlocatie andere handelaren, dan moet je die elk 2 Lira betalen. Vervolgens voer je de actie uit die met de locatie overeenstemt en tot slot kijk je of er nog andere speelfiguren op je locatie staan (familieleden van andere spelers laat je arresteren waarvoor jij een bonuskaart of 3 Lira krijgt; de Gouverneur levert je een bonuskaart op en de Smokkelaar een handelswaar naar keuze).
De verschillende acties die aan de locaties verbonden zijn, zijn: je handkar uitbreiden (waardoor je meer goederen kan transporteren), zijde, specerijen of fruit aan je kar toevoegen, een pakje afleveren in het Postkantoor (levert een combinatie van geld en/of handelswaren op), bonuskaarten nemen in de Karavanserai, je assistenten terugroepen via de Fontein, handelswaren aanschaffen op de zwarte markt, geld verkrijgen in het Theehuis, handelswaren verkopen op de kleine of grote markt, een familielid uitsturen naar een willekeurige locatie via het Politiebureau, een robijn aanschaffen in het Paleis van de Sultan, een moskeetegel (geeft bonusacties) verwerven in de Kleine of Grote moskee of een robijn kopen bij de Juwelier.
De robijnen, daar is het allemaal om te doen in Istanbul, want eens een speler er 5 heeft, wordt de ronde afgespeeld. Wie dan de meeste robijnen heeft, die wint.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op vrijdag 04 april, 2014.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.