"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Machi Koro (NL)

14,10EUR

  • Model: WGG-MAKO01
  • Gefabriceerd door: White Goblin Games


Auteur(s): Masao Suganuma
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 30 min

Beschrijving: In Machi Koro bouwt u uw eigen stad uit. U start met een simpel graanveld, een boerderij en 3 geld. Het doel is om als eerste de 4 bezienswaardigheden in uw stad op te richten. En daarvoor hebt u geld nodig, véél geld.
Bij de start van een ronde werpt u met 1 dobbelsteen(of als u een bepaalde bezienswaardigheid hebt gebouwd kan u er ook voor kiezen om er 2 te gooien). Die dobbelsteenworp bepaalt of u geld krijgt en/of moet betalen. Als u moet betalen, doet u dat eerst en dan pas neem je je inkomsten (of m.a.w. je bent altijd zeker van een volledig inkomen). Het zijn de gebouwen die bepalen hoe geld wordt uitgedeeld. Ze zal het graanveld 1 geld geven, onafhankelijk wie de 1 dobbelt (dus ook je medespelers hun rol levert het jou geld op), maar de boerderij levert alleen geld op als je zelf een 2 of 3 rolt en het café doet de actieve speler 1 geld aan jou betalen als hij 3 dobbelt.
Daarna mag je 1 gebouw bijkopen of een bezienswaardigheid activeren door de juiste hoeveelheid geld af te geven. Het is door het slim bijkopen van gebouwen dat je een geldmachine moet zien te ontwikkelen om zo uiteindelijk al je bezienswaardigheden te activeren. Wie als eerste zo zijn vierde en laatste koopt, die wint meteen het spel.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op vrijdag 24 oktober, 2014.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.