"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Sushi Go! (NL)

8,30EUR

  • Model: WGG-SUS01
  • Gefabriceerd door: White Goblin Games


Auteur(s): Phil Walker-Harding
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 20 min

Beschrijving: In Sushi Go! worden er 3 rondes gespeeld. Bij de start worden een aantal kaarten vergeven (aantal is afhankelijk van het aantal spelers), waarbij je er telkens 1 gaat kiezen, gedekt voor je neerleggen, gelijk opendraaien en vervolgens de rest van de kaarten gaat doorgeven. Dit gaat zo door tot alle kaarten verdeeld zijn (ook de laatste kaart wordt in je display gelegd).
Vervolgens ga je scoren. Afhankelijk van het type sushi, zijn er andere voorwaarden. Zo zal elke 2 Tempura en elke 3 Sashimi zeker respectievelijk 5 en 10 punten waard zijn. De meeste maki-rollen levert 6 punten op, tweede meeste 3 punten. Nigri's zijn 1, 2 of 3 punten waard, maar worden verdriedubbeld als je ze op een Wasabi kan leggen. De Sint-Jacobsschelpen zijn punten volgens een aritmetische reeks (1 -3 - 6 - 10 - 15 punten voor respectievelijk, 1, 2, 3, 4 of 5+ schelpen). Via chopsticks kan je 2 kaarten uit het aanbod nemen (en de chopsticks gaan dan mee met de kaarten die je doorgeeft). Pudding tenslotte is niet meteen iets waard, maar worden niet afgeruimd en scoor je op het einde. Wie na 3 rondes de meeste pudding heeft krijgt + 6, wie de minste pudding heeft -6.
Na elke ronde wordt dus gescoord, alle kaarten op pudding na afgeruimd en nieuwe kaarten van de trekstapel uitgedeeld. Na 3 rondes scoor je dan de pudding en wie de meeste punten heeft, die wint het het spel.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 10 februari, 2015.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.