"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Shipyard (EN)

29,90EUR

  • Model: CGE-SHI02
  • Gefabriceerd door: Czech Games Edition


Auteur(s): Vladimir Suchy
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 120 min

Beschrijving: Als je aan de beurt bent, dan plaatst je je pion op een vrije actiefiche. De actiefiche waarop je stond moet je vooraan de rij leggen en mag je niet opnieuw kiezen. Je ontvangt 1 Gulden per bezette fiche die voor je ligt. Als je door jouw keuze laatste staat op het actiespoor ontvang je 1 Gulden per 3 lege velden extra. Na elke beurt wordt dus een actiefiche vooraan de rij geplaatst, daardoor bewegen deze fiches rond het tijdsspoor. Als de eerste fiche terug op het startveld wordt geplaatst, beweegt de tijdmarker een veld naar beneden. De mogelijke acties zijn: scheepsdelen kopen, grondstoffen kopen, kanaaltegels kopen, uitrusting verwerven, bemanning recruteren, grondstoffen verhandelen of arbeidskrachten aannemen.
Als je een schip afwerkt, start de maidentrip. Voor je vertrekt mag je jouw schip opsmukken met extra uitrusting en bemanning. Je kan een uitrusting alleen toevoegen als er op jouw schip plaats voorzien is voor dit type uitrusting. Bemanningsleden moeten een kajuit hebben. Op elk schip moet zich minstens één kapitein bevinden. Daarna bereken je de snelheid en de waarde van je schip. Langs het kanaal staan verschillende afgevaardigden van de regering (voorgesteld door symbolen) die je belonen als je schip aan hun voorwaarden voldoet.
Het spel eindigt als de tijdmarker het laatste veld bereik of als het aanbod scheepstegels niet meer aangevuld kan worden. Elke speler krijgt nog één slotactie naar keuze. Daarnaast mag elke speler nog een schip afwerken als hij daarvoor niet meer dan één scheepstegel nodig heeft. Na deze laatste actie ontvangen de spelers nog punten voor hun regeringsopdrachten. De speler met het meeste punten wint het spel.

Opmerking: Tweede Engelse editie. Spelregels in het Engels. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
Uitverkocht

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 10 februari, 2015.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2017 Time2Game.