"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Deus (NL)

41,50EUR

  • Model: PEA-DEU01
  • Gefabriceerd door: Pearl Games


Auteur(s): Sébastien Dujardin
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 60 min
Taal: NL

Beschrijving: Bij de start van het spel wordt het bord opgebouwd uit een aantal tegels, afhankelijk van het aantal spelers. Op die 6-hoekige tegels staan verschillende terreintypes en een barbarendorp, waar punten op liggen. Ieder start met 5 kaarten op hand.
Een beurt is eigenlijk heel simpel: of je gaat 1 van je kaarten bouwen of je gaat kaarten afgooien. Als je bouwt moet je een corresponderend houten stuk hebben (bij elke kleur van kaart hoort een apart type speelstuk), moet je de grondstoffen kunnen betalen en mag je vervolgens al je kaarten van die kleur gaan activeren (wat je geld, grondstoffen, kaarten, gebouwen of punten oplevert, maar bvb. ook je militairen kan laten verplaatsen).
Als je kaarten afgooit krijg je iets afhankelijk van de kleur van de kaart (waarbij tempels als joker gelden). Bij blauwe krijg je geld + 1 schip, bij groen krijg je grondstoffen + 1 productiegebouw, bij gele krijg je extra kaarten (met een maximum van 10) + 1 cilinder, bij bruine krijg je punten + 1 huisje en bij de rode krijg je gewoon evenveel gebouwen van een soort naar keuze.
het spel eindigt als ofwel alle tempels gebouwd zijn ofwel alle barbarendorpen geplunderd zijn (een barbarendorp wordt geplunderd als het volledig omsingeld is door gebouwen en de punten gaan naar de speler met het meeste militair aan het barbarendorp). Dan worden de tempels gescoord en wie daarna de meeste punten heeft, die wint het spel.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 11 mei, 2015.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.