"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


De Friesche Velden

44,60EUR

  • Model: 999-FRI01
  • Gefabriceerd door: 999 Games


Auteur(s): Uwe Rosenberg
Aantal spelers: 1 - 2
Speelduur: 60 - 120 min

Beschrijving: De Friesche Velden is de Nederlandstalige versie van Fields of Arle. Het spel verloopt over 9 halve jaren. In een half jaar gaan de spelers acties uitvoeren met hun arbeiders. De zomeracties zijn anders dan de winteracties. Elke ronde begint met een voorbereiding, gevolgd door de actiefase waarin je je 4 arbeiders om en om gaat in zetten en tenslotte is er een opschoonfase waarin je jouwopbrengsten krijgt en gebruikt.
De kern van het spel is natuurlijk de actiefase: om beurten plaats je een arbeider op één van de vrije en beschikbare actievelden en je voert de desbetreffende actie uit. In de zomer kunnen enkel de oneven genummerde acties gekozen worden, in de winter enkel de even genummerde actieplaatsen. In elk seizoen kan 1 van de 8 arbeiders toch opteren voor een actie uit het andere seizoen. Wanneer een speler van deze speciale actie gebruikt maakt, krijgt de andere speler de startspelermarker voor de volgende ronde. Indien niemand deze actie doet, verandert de startspeler sowieso van de ene naar de andere speler. Er zijn ook tal van acties die ten allen tijde mogen uitgevoerd worden tijdens je beurt, zoals je karren beladen met grondstoffen, dieren herverdelen op je speelbord of goederen ruilen met andere goederen tegen ratio 1:1 als je een boot hebt.
In de opschoonfase ga je aan het einde van de zomer: je voertuigen leegmaken en alles in je persoonlijke voorraad plaatsen, krijg 1/2/3 voedsel voor elke 2/5/7 schapen die je hebt en voor elke 1/3/5 vee in je bezit. Je krijgt 1 graan per graanveld en 1 lijnzaad voor elk lijnzaadveld. Daarna moet je je volk onderhouden, je betaalt 3 voedsel en 2 veen. Voor elk ontbrekend voedsel, betaal je 1 graan en nadien 1 dier. Voor elk ontbrekend veen betaal je met hout. Indien je nog tekort komt, geef je 2 punten af per ontbrekende zaak.
Op het einde van de winter: maak je je voertuigen leeg en plaats je ze in je persoonlijke voorraad, elke weide die exact 2 dieren heeft van dezelfde soort, krijgt een derde dier erbij. In de stallen krijg je voor 2,3 of 5 dieren een dier extra. Je krijgt 1/2/3 wol voor 1/4/6 schapen. Tenslotte betaal je 3 voedsel, voor elk ontbrekend stuk geef je graan af of nadien 2 punten.

In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 22 juni, 2015.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.