"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Codenames (NL)

16,60EUR

  • Model: WGG-COD01
  • Gefabriceerd door: White Goblin Games


Auteur(s): Vlaada ChvŠtil
Aantal spelers: 2 - 8
Speelduur: 15 min
Taal: NL

Beschrijving: Codenames is een partyspel dat kan vanaf 2, maar echt tot zijn recht komt met 4 of meer. Voor de start wordt er een matrix van 5 x 5 opengelegd met kaartjes, waarbij op elk kaartje exact 1 woord staat. Elk team (blauw of rood) duidt een meesterspion aan. De meesterspion van elk team krijgt een plan en op dat plan staat aangeduid welke kaarten tot jouw team behoren, welke van het andere team zijn, welke neutraal en welke van de 25 de huurmoordenaarskaart is.
Als je als meesterspion aan de beurt bent, dan mag je 1 woord zeggen en daarachter een getal. Dat getal geeft aan hoeveel kaarten op tafel liggen waarvan jij denkt dat ze kunnen geassocieerd worden met het woord dat jij zo net hebt gezegd (als er van de 25 woorden bvb. pasta, olijfolie en laars bijliggen, zou je kunnen 'ItaliŽ 3' proberen). Dan mogen je teamgenoten om-en-om een woord zeggen van een kaart waarvan ze denken een link te zien met het woord dat de meesterspion heeft gezegd. Is het juist, dan komt er een kaart van jouw kleur op en mogen ze verder raden, is het een neutrale, dan stopt je beurt, is het een blauwe, dan stopt ook je beurt en heb je het andere team geholpen en is het de huurmoordenaarskaart, dan is jouw team meteen verloren en wint het andere team.
Zo gaat het spel door, tot een team al zijn woorden heeft gevonden (en dus wint) of 1 team zichzelf uitschakelt door de huurmoordenaarskaart aan te duiden.

In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 03 oktober, 2015.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.