"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


The Bloody Inn (EN)

20,80EUR

  • Model: PEA-TBI01
  • Gefabriceerd door: Pearl Games


Auteur(s): Nicolas Robert
Aantal spelers: 1 - 4
Speelduur: 60 min

Beschrijving: The Bloody Inn is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat zich afspeelde in Frankrijk en waarbij een herbergierskoppel er van verdacht werd om zijn gasten te vermoorden en al hun bezittingen te stelen. Later zou blijken dat ze onschuldig waren, maar in dit spel gaat u wel degelijk uw gasten vermoorden.
In een ronde doet iedere speler welgeteld 2 acties (en dat is véél minder dan wat u zou willen doen). Als mogelijke acties kan u gasten uit de herberg recruteren om u te helpen in het spel, ze gaan vermoorden uiteraard, een tuinhuis gaan bouwen (elk huis geeft je een speciale eigenschap en je hebt ze nodig om lijken in te gaan begraven), een lijk gaan begraven (en pas dan krijg je je opbrengsten), geld cashen (geld dat je krijgt van gasten staat vast op een spoor dat gelimiteerd is, dus op ene bepaald moment zal je moeten cashen) of passen. Om ene actie te kunnen uitvoeren, moet je evenveel kaarten afgeven als de waarde van een kaart (een dikke vis die veel geld opbrengt, zal bvb. 3 kaarten vragen). Iedere kaart heeft echter ook een speciaal symbool, dat aangeeft waar het personage goed in is. Als je die kaart gebruikt voor die specifieke actie, dan mag je ze terug op handen nemen in plaats van af te leggen. Zo moet je je kaarten slim zien te gebruiken.
Als iedereen zijn 2 acties heeft gedaan, dan krijg je geld voor kamers in de herberg die van jou zijn, moet je voor elke kaart die je op hand hebt 1 geld betalen en moet iedere speler die een lijk heeft dat niet begraven is 10 geld betalen als er nog minstens 1 sheriff in de herberg aanwezig is. Dan start ene nieuwe ronde waarbij de nieuwe startspeler de herberg met nieuwe gasten vult.
Het spel eindigt als men een tweede keer door het deck met gasten is gegaan. Wie dan het meeste geld heeft verdiend, die wint het spel.


Opmerking: Spelregels in het Engels. Kaarten bevatten Engelse tekst, taalafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 31 oktober, 2015.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.