"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Between Two Cities

33,90EUR

  • Model: STO-BTC01
  • Gefabriceerd door: Stonemaier Games


Auteur(s): Matthew O'Malley, Morten Monrad Pedersen & Ben Rosset
Aantal spelers: 3 - 7
Speelduur: 20 - 25 min

Beschrijving: Between Two Cities is een snel spel. Het spel bestaat uit 3 ronden, waarbij ronde 2 iets anders is. In de eerste en derde ronde krijg je 7 tegels op hand, 2 van kiest en 5 doorgeeft. Nadat iedereen zijn keuze heeft, kunnen de tegels in jouw steden geplaatst worden, één in de stad links van je, de andere in de stad rechts van je, waarbij je de bouwregels moet respecteren. Je kan daarbij overleggen met de buur waarmee je die bepaalde stad moet bouwen. Daarna kiest iedereen uit de overgebleven 5 tegels, legt die aan en doet tenslotte hetzelfde met de laatste 3 die je krijgt.
In de tweede ronde krijg je 3 rechthoekige tegels: 1 tegel voor elke stad en de andere verdwijnt uit het spel. De derde ronde verloopt identiek zoals de eerste. Na deze ronde volgt de puntentelling. Elke gebouwensoort wordt hierbij op een andere manier gewaardeerd. De winkels leveren punten op als ze in rijen/kolommen naast elkaar liggen, terwijl fabrieken vooral veel opleveren als je stad meer produceert dan andere steden? Voor tavernes krijg je punten voor het bezitten van verschillende soorten en kantoren leveren meer op als ze naast een taverne liggen. Een parktegel levert in elk geval twee punten op, maar als je er in slaagt om grotere parken (minimaal 2 tegels) te maken kan je nog meer punten verdienen. Huizen willen naast zo veel mogelijk verschillende tegels liggen, maar niet naast een fabriek.
Zo bepaal je voor elk van jouw steden de puntenwaarde en jouw minst goede stad zal bepalen hoeveel punten je uiteindelijk krijgt. Wie zo de hoogste score heeft, die wint het spel.


Opmerking: Spelregels in het Engels. Alle spelcomponenten zijn taalonafhankelijk.
Uitverkocht

Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 31 oktober, 2015.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.