"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Skye (NL)

24,90EUR

  • Model: 999-SKY01
  • Gefabriceerd door: 999 Games


Auteur(s): Andreas Pelikan & Alexander Pfister
Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 60 min

Beschrijving: In Isle of Skye vecht je als Schotse clan om de overheersing van het eiland Skye. Er worden 6 ronden (5 bij 5 spelers) gespeeld die elk bestaan uit 6 fasen. In Fase 1 krijg je jouw inkomsten.
In fase 2 gaat elke speler 3 tegels trekken uit de zak die hij naast elkaar voor z'n zichtscherm legt. Achter je scherm ga je op gelijke hoogte van de tegels een bod erbij plaatsen of de aflegfiche. Zo gauw alle spelers klaar zijn, worden de zichtschermen weggezet, zodat iedereen kan zien welke tegels beschikbaar zijn tegen welke prijs. Fase 3 is het simpelweg afleggen van de tegels die zo gemarkeerd zijn.
In fase 4 kan men in spelersvolgorde een tegel gaan kopen bij zijn tegenspelers. Indien je geen tegel wil of kan kopen, moet je passen. Nadat alle spelers kochten of pasten, verwerf je de resterende tegels die voor je liggen.
In de voorlaatste moeten je al je tegels die je verworven hebt in fase 4 aanleggen aan jouw speelveld. Elke tegel moet minstens met één zijde grenzen aan een eerder gelegde tegel. Daarnaast moeten de landschapstypen kloppen.
Tot slot scoor jen overwinningspunten volgens de scoretegels die geldig zijn voor de lopende ronde (A,B,C en/of D).
Na de laatste ronde volgt er nog een eindtelling. De spelers waarderen de tegels in hun speelgebied met een perkamentje. Indien dit perkamentje zich bevindt in een afgesloten gebied worden de punten die dit perkament oplevert, verdubbelt. Tenslotte krijg je nog 1 punt voor elke 5 goud dat je nog hebt. Wie daarna de meeste punten heeft, die wint het spel.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op woensdag 01 juni, 2016.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.