"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Broom Service - The Card Game

11,50EUR

  • Model: ALE-BRO02
  • Gefabriceerd door: Alea


Auteur(s): Andreas Pelikan & Alexander Pfister
Aantal spelers: 3 - 6
Speelduur: 15 - 30 min

Beschrijving: Broom Service - Het Kaartspel combineert het 'brave/cowardly'- principe dat we kennen van Wie Verhext of Broom Service met het klassieke principe van 10 bruine kaarten met toverdranken op, 11 groene, 12 rode,...Het resultaat is een erg snel kaartspel.
Voor de start van het spel worden er 3 opdrachtkaarten opengelegd. Deze geven aan welke combinatie van toverdranken nodig is om een opdrachtkaart te kunnen claimen. Voorts krijgt iedereen een aantal kaarten (afhankelijk van het aantal spelers). Daar moet je 3 verschillende heksen (= 3 verschillende kleuren van kaarten) uit kiezen. Vervolgens start een ronde. De startspeler kiest 1 van zijn kaarten en speelt die cowardly (je hebt 1 toverdrank in de kleur die je bent uitgekomen, maar bent er zeker van) of brave (je hebt kans op 2 flesjes in de uitgespeelde kleur + 1 van een soort die je enkel kan verwerven door kaarten brave te spelen, maar enkel en alleen als niemand na jou die kaart brave speelt). Als de volgende spelers een heks hebben in dezelfde kleur, dan moeten ze die kaart verplicht uitkomen en hebben ze dezelfde keuze tussen brave of cowardly. De speler die de kaart brave heeft kunnen spelen, moet de volgende kaart uitkomen.
Een ronde is gedaan als iedereen al zijn kaarten heeft kunnen uitspelen. Dan wordt nagegaan of iemand 1 of meerdere opdrachtkaarten kan vervullen (als meerdere personen dezelfde opdracht tegelijkertijd kunnen vervullen, dan krijgt de ene de opdracht (die 5 waard is) en de andere 1 van de niet getrokken opdrachtkaarten die dan ook 5 punten waard is. Waarna men uit de overgebleven kaarten + 3 nieuwe kaarten opnieuw 3 heksen kiest.
Na 4 rondes is het spel gedaan. Dan ga je per kleur kijken hoeveel flesjes je hebt, waarbij je zo voor elke kleur punten scoort en daar je punten van je opdrachtkaarten aan toevoegt. Wie zo de meeste punten hefet, die wint het spel.
Bovendien bevat dit kaartspel ene uitbreiding voor het bordspel, waarbij men allerlei speciale kaarten neemt die men kan claimen als men afziet van een cowardly-actie.

Opmerking: Spelregels in het Engels, Duits en Frans. De kaarten van het kaartspel zijn 100% taalonafhankelijk. De kaarten die als uitbreiding voor het bordspel dienen, bevatten taalonafhankelijke pictogrammen langs de ene zijde en tekst (Frans, Duits en Engels) langs de andere.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 14 juni, 2016.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.