"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Via Nebula

37,30EUR

  • Model: SPC-VIA01
  • Gefabriceerd door: Space Cowboys


Auteur(s): Martin Wallace
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 45 - 60 min

Beschrijving: Via Nebula is het nieuwste spel van Space Cowboys (o.a. makers van Splendor) en heeft dezelfde lichtheid als we van deze uitgever gewend zijn, maar ook net voldoende pit om de veelspeler te kunnen bekoren.
Het speelbord van Via Nebula is dubbelzijdig met een makkelijke kaart aan de ene zijde voor de familieversie en een moeilijke kaart aan de andere zijde voor de expertversie. Op de kaart staan een aantal weides, plekken bedekt met mist, plekken bedekt met versteend woud, runes en plekken die je simpelweg niet mag betreden. Op de weidetegels op het bord worden willekeurig de grondstoffentegels gelegd, waarbij men de grondstoffentegels met 5 grondstoffen op ook meteen vervangt door de afgebeelde grondstof. Iedere speler start met een aantal weidetegels (aantal is afhankelijk van het aantal spelers) en 2 opdrachtkaarten. Centraal op het bord liggen 4 opdrachtkaarten open.
Als je aan de beurt bent, dan heb je 2 actiepunten. De mogelijke acties zijn: een plaats met mist vervangen door 1 van je weidetegels, een plaats met versteend woud vervangen door 1 van je weidetegels (dit kost 2 actiepunten en dus je volledige beurt), een grondstoffentegel vervangen door 1 van je ontdekkers (er komen dan evenveel grondstoffen op de tegel te liggen als aangegeven; de tegel is punten waard voor jou, maar elke grondstof die nog bij je ontdekker ligt op het einde van het spel zal minpunten opleveren), plaats 1 van je bouwsites op het bord (op de plek van een rune), transporteer een grondstof van om het even welke tegel (ook al staat er een ontdekker van een andere speler) naar een bouwsite van jou; dit kan echter alleen als er een ononderbroken pad van vrije weidetegels tussen de locatie van de grondstof en jouw bouwsite bestaat!) of vervul een opdracht uit je hand of 1 van de openliggende (op de bouwsite moeten dan minstens de grondstoffen liggen die de kaart vereisen en je vervangt de bouwsitetegel door 1 van je 5 gebouwen; liggen er te veel grondstoffen op, dan zullen dit minpunten zijn; de opdrachtkaart geeft punten en een eenmalig voordeel dat je direct moet gebruiken).
Het spel is gedaan als iemand zijn vijfde gebouw heeft geplaatst. Alle andere spelers krijgen dan wel nog 1 beurt. Pluspunten heb je voor vervulde opdrachtkaarten, genomen grondstoftegels en elke stapel van weidetegels die op is. Minpunten zijn er voor grondstoffen die je te veel hebt omdat ze nog bij een ontdekker liggen, nog op een niet afgebouwde bouwsite liggen of die te veel op een bouwsite lagen tijdens het spel. Wie de meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. De opdrachtkaarten bevatten eenvoudige Engelse tekst. Alle andere speelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 14 juni, 2016.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.