"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


De Ark is Vol

17,80EUR

  • Model: 999-AIV01
  • Gefabriceerd door: 999 Games


Auteur(s): Ralf zur Linde & Wolfgang Sentker
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 25 min

Beschrijving: De Ark is Vol is van het ontwerpersduo van Finca, maar dit spel is wat lichter en meer een familiespel, maar met toch voldoende diepgang voor een tactisch spel.
Iedere speler krijgt zijn ark. Er worden een aantal dieren (hoeveel diersoorten er zijn hangt af van het aantal spelers, net als het aantal tegels dat wordt opengedraaid) open gelegd en 1 gesloten tegel wordt toegevoegd. Al die dieren samen vormen nu 1 grote kudde. Als je aan de beurt bent, dan ga je die kudde splitsen door er minstens 1 tegel af te halen, en dan krijg je een voedsel, of dan ga je een groep dieren nemen, maar moet je evenveel voedsel betalen als het aantal dieren dat in die groep zit. Per ronde kan je maximaal 1 groep nemen, want als iedereen een groep heeft genomen, dan is de ronde gedaan.
Het spel eindigt als iemand zijn ark vol heeft, d.w.z. 10 of meer dieren heeft. Per diersoort zijn er 5 tegels, met de waarden 1 t.e.m. 5. Omdat Noah geen concurrentie wil, ga je op het einde van het spel elke diersoort waarvan je er exact 2 hebt (een koppel zeg maar) moeten afstaan als een soort belasting aan Noah. Je wil dus ofwel exact 1 tegel van die diersoort, en dan is die evenveel waard al het getal dat op de tegel staat, of meer dan 2, want dan is elke tegel 5 waard, ongeacht de waarde die er opstaat. Elk niet gebruikt voedsel is ook nog 1 waard. Wie zo de meeste punten heeft, die wint het spel.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 06 augustus, 2016.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.