"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Flick'em Up! Plastiek (NL)

25,50EUR

  • Model: ZMA-FLI01
  • Gefabriceerd door: Z-MAN Games


Auteur(s): Gaëtan Beaujannot & Jean Yves Monpertuis
Aantal spelers: 2 - 10
Speelduur: 30 min
Leeftijd: vanaf 7 jaar

Beschrijving: Flick 'en Up! is (hoe kan het ook anders met zo'n titel) een zogenaamd flicking game, wat inhoud dat u met uw vinger een voorwerp moet wegschieten, in hopelijk voor u de goede richting.
In Flick 'em Up! bevindt u zich in het Wilde Westen waar 1 team de goeie (team van de Sherif) en 1 team de slechte (de outlaws) controleert. U krijgt in dit spel naast 5 cowboys elk dan ook een heleboel gebouwen, obstakels als kisten, cactussen, enz. Het spel komt met een aantal scenario's, die allen perfect herspeelbaar zijn, maar waarbij de moeilijkheid steeds groter wordt. Het eerste scenario is bvb. immers vrij simpel: schakel 3 cowboys van het andere team uit. Daar heb je maar 2 van de 3 mogelijke acties voor nodig: bewegen en schieten. Om te bewegen plaats je de bewegingsschijf in de plaats van de cowboy en schiet je vervolgens in de gewenste richting. Heb je onderweg niets geraakt, dan mag je jouw cowboy op de nieuwe locatie plaatsen.
Om te schieten plaats je 1 of 2 kogels (afhankelijk hoeveel revolvers jouw cowboy heeft) naast je cowboy en schiet je op (hopelijk) een cowboy van je tegenstander. Valt die om, dan verliest die een leven. Is hij daardoor zijn laatste leven kwijt, dan is die uit het spel.
Moeilijker worden de scenario's waarbij je de derde actie nodig hebt, namelijk in of uit een gebouw gaan. Daarvoor moet je de bewegingsschijf zodanig schieten dat ze onder de deur blijft hangen (wat wel lukt als je op de 'poten' van het gebouw schiet) of van achter het gebouw weer in het veld (zonder iets anders te raken!) om uit een gebouw te komen. In die gebouwen kan je dan voorwerpen gaan oppikken (zoals extra revolvers, dynamiet,...) die je kan gebruiken tijdens het spel of heb je nodig om aan jouw overwinningsvoorwaarde van het scenario te voldoen.
Het spel is gedaan als iemand aan de overwinningscondities van het scenario voldoet of na een vooraf bepaald aantal ronden (in dat geval wint het team met de meeste cowboys (of meeste levenspunten als dat nog gelijk is)).

Opmerking: Spelregels in het Nederlands en Frans. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk. Dit is de versie met plastieken onderdelen.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 11 september, 2016.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.