"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Odin

58,10EUR

  • Model: WGG-ODI01
  • Gefabriceerd door: White Goblin Games


Auteur(s): Uwe Rosenberg
Aantal spelers: 1 - 4
Speelduur: 90 - 120 min
Taal: NL

Beschrijving: Odin is de Nederlandstalige uitgave van A Feast for Odin.
Het spel is voor de liefhebbers van het zwaardere spel onder u. Het duurt 6 of 7 rondes naar gelang u een kort of langer spel wil. Een ronde bestaat uit 12 fases, maar velen daarvan zijn erg kort en simpel. Zoals de eerste, u krijgt er simpelweg 1 viking bij. In fase 2 wordt er geoogst in bepaalde rondes. Vervolgens kijkt u of u bepaalde ontdekkingsborden moet omdraaien en krijgt u een nieuw wapen bij.
Fase 5 is het hart van het spel, namelijk uitvoeren van acties. Het actiebord bestaat uit 4 kolommen, waarbij een actie uit de eerste kolom 1 viking kost, uit de tweede kolom kost er 2, enz. Alle acties beschrijven zou ons te ver leiden, maar ze zijn wel onder te verdelen in volgende groepen: productie, wisselen, het verkrijgen van grondstoffen (hout, steen, erts en/of zilver) uit de bergen in combinatie met het opwaarderen van goederen, 'Knarr'-acties (zo genoemd omdat je ze enkel kan doen als je een Knarr-boot hebt), emigratie, overvallen/plunderen/jagen (waar je of de juiste boot of de juiste wapens voor nodig hebt), ontdekken en ambachten (ook in dit spel zijn er befaamde ambachtskaarten).
Nadat iedereen al zijn acties gedaan heeft, wordt de nieuwe startspeler bepaald, krijgt men inkomen volgens zijn bord, gaan uw dieren kweken (als u er hebt), gaat u Odin een feestmaaltijd moeten aanbieden in de vorm van oranje en rode goederen (of als straf -3 punten per lege plaats aan de bankettafel), krijgt men bonussen volgens zijn bord, worden de bergen verder aangevuld en komen tot slot alle vikings terug naar huis.
Na 6 of 7 rondes krijgt men punten voor: gebouwde schepen, emigratietegels, ontdekkingsborden, schuren en huizen, schapen en runderen, bepaalde beroepen, zilver en zijn finale inkomen. Minpunten krijgt men voor het niet bedekken van bepaalde plekken op zijn bord en/of op genomen exploratieborden. Wie de hoogste score heeft, die wint het spel.

In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op donderdag 29 september, 2016.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.