"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Kingdomino (NL)

17,40EUR

  • Model: WGG-KIND01
  • Gefabriceerd door: White Goblin Games


Auteur(s): Bruno Cathala
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 20 min
Taal: NL

Beschrijving: Kingdomino is een tegellegspel met eenvoudige regels, maar waar je voldoende inzicht zal moeten hebben om goed te scoren.
Het concept is heel simpel: er liggen evenveel dominotegels open als er spelers zijn (behalve bij 2, dan liggen er 4 open). In het begin van het spel worden de koningen willekeurig op een dominotegel geplaatst en dan worden er nog eens zoveel dominotegels opengedraaid. Dan start het eigenlijke spel.
Je gaat de dominotegels af en diegene wiens koning je tegenkomt is aan de beurt. Hij neemt zijn koning en plaatst die op een dominotegel in de volgende rij en plaatst de dominotegel waar zijn koning vandaan kwam in zijn koninkrijk. Daarbij moet je de tegel aan minstens 1 passend landschap kunnen laten raken, anders moet je hem afleggen.
Het spel is gedaan als de dominotegels op zijn. Dan scoort iedereen zijn koninkrijk waarbij je per landschapssoort het aantal verbonden tegels telt en vermenigvuldigt met het aantal kronen in dat gebied. Diegene met het hoogste totaal wint.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 28 februari, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.