"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Dice Forge (EN)

33,20EUR

  • Model: LIB-DIC01
  • Gefabriceerd door: Libellud


Auteur(s): Régis Bonnessée
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 45 min

Beschrijving: Dice Forge is een zogenaamd Dice Crafting spel. Dat is een beetje zoals deckbuilden, maar dan met dobbelstenen die je beter gaat maken.
Iedereen start met dezelfde 2 dobbelstenen en en een bepaalde hoeveelheid goud. Als je aan de beurt bent, dan doe je 4 zaken. Eerst rol je jouw 2 dobbelstenen en dan krijg je wat je gerold hebt. Dat is meestal goud, Zon, Maan of Punten (er zijn ook speciale tokens die je via bepaalde kaarten kan krijgen). Vervolgens mag de actieve speler versterkingseffecten gebruiken als hij dat soort type kaarten heeft verworven.
In de volgende fase moet je kiezen: je gaat of een offer aan de goden brengen, wat er op neerkomt dat je een bepaalde hoeveelheid goud gaat afgeven om 1 of meerdere (maar dan allemaal verschillende) verbeteringen voor je dobbelsteen te kopen. Ofwel ga je op avontuur met je held: je beweegt hem naar een plek waar nog een kaart ligt en koopt deze voor een welbepaald aantal zon- en/of maanpunten. Tot slot mag je voor 2 zon er voor kiezen om nog eens een offer aan de goden te brengen of nog eens op avontuur te gaan.
Een ronde is voorbij als iedereen eens de actieve speler is geweest en het spel is gedaan na 9 of 10 ronden. Bij de overwinningspunten die je hebt verdient tijdens het spel tel je nog die op van je kaarten en wie het meeste punten heeft, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Engels. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 03 juli, 2017.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2017 Time2Game.