"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Majesty (NL)

26,70EUR

  • Model: 999-MAJ01
  • Gefabriceerd door: 999 Games


Auteur(s): Marc André
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 20 - 40 min
Taal: NL

Beschrijving: Majesty is een simpel kaartspel dat met de hele familie kan gespeeld worden. Iedereen start met eenzelfde set van 8 gebouwen. Als je aan de beurt bent, dan koop je een kaart uit ene rij van 6 kaarten. De eerste kaart is gratis, maar voor elke kaart die je wil overslaan, moet je er een werker opleggen (als je een kaart neemt met werkers op, dan krijg je die).
Sommige kaarten vertonen 1 personage, andere vertonen er twee en daar kan je dus uit kiezen. Je legt het gekozen personage bij het bijhorende gebouw en dan wordt het gescoord. meestal krijg je goud naar gelang hoeveel je van die personages hebt, maar er zijn speciale combinaties mogelijk zoals bvb. een bierbrouwer die ook geactiveerd wordt als een waard in de taverne wordt gelegd, een ridder die personages van jou kan verwonden, maar die jij dan weer kan genezen met een heks, sommigen geven je nieuwe werkers, enz.

Het spel is gedaan nadat iedereen 12 personages heeft verworven. Dan is er nog een eindespel-scoring. Enerzijds krijg je geld voor het hebben van verschillende personages (heb je ze alle 7 dan krijg bvb. 7 x 7 = 49 goud), maar anderzijds is er per gebouw ook goud te verdienen als je de meerderheid daar hebt. Wie na de eindscoring het meeste goud heeft, die wint het spel.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 24 oktober, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.