"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Lorenzo il Magnifico

46,50EUR

  • Model: HEI-LOR01
  • Gefabriceerd door: Heidelberger Spieleverlag


Auteur(s): Flaminia Brasini, Virginio Gigli & Simone Luciani
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 60 - 120 min

Beschrijving: In Lorenzo Il Magnifico bevindt u zich volop in de Italiaanse Renaissance.
Het spel wordt gespeeld over 3 tijdperken die elk 2 ronden duren. Bij de start van een ronde worden de dobbelstenen gerold. In tegenstelling tot in andere spellen, bepalen deze dobbelstenen de waarde van de werkers van alle spelers (wordt er bijvoorbeeld een oranje 6 gerold, dan is van iedere speler de oranje werker 6 waard).
Om en om worden de werkers ingezet op de verschillende mogelijke locaties. Vooreerst zijn er de torens. Op elke toren ligt 1 kleur van kaarten (zo zal groen goederen produceren, geel zal ook produceren, maar dan eerder goud en wat punten, blauw laat je toe om bepaalde acties in je voordeel te manipuleren en paars zijn platte punten kaarten, maar helpen je vaak om vooruit te gaan op het kerkspoor). Per toren mag je echter maar 1 keer staan (je hebt echter 1 neutrale werker die op een toren kan waar je al staat en sommige kaarten laten je ook toe om een extra kaart te nemen wat ook van ene toren waar je al staat kan zijn). De eerste speler die er gaat staan betaalt gewoon de kost van de kaart (eventueel moet hij wel de waarde van zijn werker opwaarderen met paarse ventjes), alle volgende spelers die in die toren willen gaan staan moeten een extra goudkost van 3 betalen.
Voorst zijn er velden om je groene kaarten te activeren (de waarde van de werker bepaald welke kaarten allemaal geactiveerd worden), om je gele kaarten te activeren, zijn er afhankelijk van het aantal spelers een aantal bonusvelden beschikbaar en is er een groot veld waar iedereen kan staan en je 2 gunsten krijgt en waarvan na afloop van een ronde de spelersvolgorde wordt door bepaald.
Een ronde is gedaan als iedereen al zijn werkers heeft ingezet. Na 2 rondes wordt een tijdperk gewaard. Daarvoor wordt gekeken naar het kerkspoor. Als je ver genoeg staat, kan je jouw kerkpunten omzetten in overwinningspunten en moet je geen straf ondergaan. Kan of wil je dit niet, dan krijg je een handicap voor de rest van het spel (bvb. alle blauwe kaarten kosten 1 meer voor jou).
Na 6 rondes volgt er nog een eindwaardering (meestal geldt hoe meer kaarten van 1 kleur, hoe meer punten). Wie daarna de meeste punten heeft, die wint.

Opmerking: Spelregels in het Duits + Engels bijgevoegd. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op dinsdag 07 november, 2017.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.