"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Regenwormen

12,70EUR

  • Model: 999-REG02
  • Gefabriceerd door: 999 Games


Auteur(s): Reiner Knizia
Aantal spelers: 2 - 7
Speelduur: 30 min
Leeftijd: vanaf 8 jaar


Beschrijving: Open op tafel liggen in regenwormen liggen kunststoffen dominostenen, genummerd van 21 tot en met 36. Hierop staan een tot vier wormen afgebeeld. Hoe hoger het getal, des te meer wormen. Om deze stenen met wormen te pakken te krijgen, moet je dobbelen.
Je begint met acht dobbelstenen. Na iedere worp moet je alle dobbelstenen met een bepaald getal apart leggen. Dit mag echter niet een getal zijn dat je al eerder opzij hebt gelegd. Daarna beslis je of je met de overgebleven dobbelstenen verder gooit of dat je liever stopt.
Als je stopt, tellen alleen de apart gelegde dobbelstenen. Stoppen mag alleen als zich daarbij minstens een worm bevindt. De wormen komen in de plaats van de zessen, maar hebben een waarde van vijf. Bovendien moet de totale waarde van al je dobbelstenen minstens zo hoog zijn als het getal van een steen die nog open op de tafel ligt. In dat geval mag je die steen pakken, die je bovenop je eerder verzamelde stenen legt. Ligt de steen in kwestie niet op tafel, maar wel bij een van je medespelers, dan mag je hem afpakken. Dit geldt alleen voor de bovenste steen van een speler en de waarde moet dan wel exact dezelfde zijn als je worp.
Je worp mislukt als je geen getal gooit dat je nog niet apart hebt gelegd, als je geen worm apart hebt gelegd of als de som van de dobbelstenen niet hoog genoeg is om een steen te pakken. In al deze gevallen moet je je bovenste steen terug leggen in de grill. Vervolgens draai je de hoogste steen in de grill dicht. Deze steen kan niet meer gepakt worden.
Het spel eindigt als er geen open stenen meer in de grill liggen. De speler met de meeste wormen op zijn stenen wint.

In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op woensdag 06 september, 2006.

Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.