"Je komt meer van iemand te weten tijdens een uur spellen spelen dan in de loop van gesprekken gedurende een heel jaar" - Plato


Troyes - Nieuwe versie

37,50EUR

  • Model: PEA-TRO01
  • Gefabriceerd door: Pearl Games


Auteur(s): Sébastien Dujardin, Xavier Georges & Alain Orban
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 90 min

Beschrijving: Troyes is een strategiespel van een Belgisch trio. Een spel duurt 4 tot 6 rondes (afhankelijk van het aantal spelers)en bestaat uit 5 fasen. In de eerste 3 ronden is er wel tekens een fase 0. Hierin worden nieuwe actiekaarten opengedraaid. Doordat er telkens maar een aantal van de beschikbare gebruikt worden, is elk spel hierdoor anders.
De eerste fase is de inkomstenfase waarin men standaard 10 Denier (= geld) bijkrijgt en moet betalen voor burgers die men heeft ingezet in het bisdom en in het paleis. Fase 2 is het bepalen van de arbeidskrachten. Voor elke burger ingezet in het stadhuis mag men een gele dobbelsteen rollen, voor elke in het bisdom een witte en in het paleis een rode.
Fase 3 is de Gebeurtenisfase. Er wordt elke ronde een nieuwe gebeurteniskaart opengedraaid (ook hiervan zijn er meerdere beschikbaar dan nodig om voldoende variatie te hebben). Deze zullen onder andere bepalen hoeveel aanvalsdobbelstenen (zwarte) er moeten gegooid worden. Beginnend met de startspeler moet iedereen vervolgens minstens 1 zwarte dobbelsteen proberen te pareren. Rode dobbelstenen mogen hier dubbel geteld worden. Kan men dit, dan krijgt men 1 invloedspunt per dobbelsteen die men heeft kunnen uitschakelen, kan men dit niet, dan verliest men 2 overwinningspunten. Invloedspunten laten de speler toe om dobbelstenen te herrollen, nieuwe burgers te verwerven of om dobbelstenen om te draaien (een 1 wordt dan bvb. een 6).
Fase 4 is de actiefase. Men heeft 6 mogelijke acties: activeren van actiekaarten (waarvoor eerst een voorman moet ingezet worden; de benodigde kleur van dobbelstenen wordt bepaald door de actiekaart) die naast je een bepaalde actie te geven ook overwinningspunten kunnen opbrengen op het einde van het spel, bouwen aan de kathedraal (alleen witte dobbelstenen) wat invloedspunten oplevert en op het einde van het spel verlies van overwinningspunten beperkt, strijden tegen gebeurtenissen (kleur van dobbelstenen wordt bepaald door de gebeurtenis)levert invloeds- en mogelijks overwinningspunten op voor die spelers die het meest hebben bijgedragen bij het bestrijden van de geburtenis, een nieuwe burger inbrengen in het gebouw (stadhuis, bisdom of paleis), geld verwerven via landbouw (enkel gele dobbelstenen) en de laatst mogelijke actie is passen. Bij de actiefase is het steeds mogelijk om dobbelstenen te kopen van tegenspelers. De prijs wordt bepaald door de hoeveelheid dobbelstenen die men inzet. De laatste fase is de afwikkeling van de ronde (o.a. terugnemen verdreven burgers).
Wie na 4, 5 of 6 ronden het meeste overwinningspunten heeft verdiend, die wint het spel.

Opmerking: Spelregels in het Duits + Nederlands bijgevoegd. Alle spelmateriaal is 100% taalonafhankelijk.
In winkelwagentje:

Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 22 november, 2010.

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.
Copyright © 2018 Time2Game.